Er is geen magische manier om af te vallen, maar wel zijn er simpele veranderingen die je door kan voeren in je dagelijks leven die je op de lange termijn enorm zullen helpen. Wij hebben 5 wetenschappelijke tips verzameld die jou gaan helpen om af te vallen!

Neem de tijd bij het avondeten

Zorg dat je ’s avonds de tijd neemt bij het avondeten. Er zit een vertraging tussen je maag en je hersenen, waardoor je pas 20 minuten te laat beseft dat je genoeg hebt gegeten. De oplossing? Leg af en toe je bestek neer tijdens het eten, drink genoeg water tijdens de maaltijd en neem de tijd om met elkaar de dag door te nemen. Eten met het bord op schoot is dan ook niet aan te raden, omdat je hierdoor alleen maar meer en sneller eet.

Drink na het ontbijt zoveel mogelijk water

Het is prima om bij het ontbijt een lekker glas sinaasappelsap te nemen, maar probeer de rest van de dag vooral water te drinken. De gemiddelde persoon drinkt ongeveer 350 calorieën aan frisdrank per dag. Dat komt neer op bijna 2500 calorieën per week, wat ongeveer gelijk staat aan 0,3 kilo per week. Overigens zijn thee en koffie ook prima alternatieven, zo lang je maar geen (of in ieder geval zo min mogelijk) melk en suiker toevoegt.

Laat de TV een uurtje uit staan

We zijn vaak geneigd na een avond hard werken om neer te ploffen op de bank en lekker TV te kijken. Het is belangrijk om even te ontspannen en met TV kijken is niets mis, maar probeer eens ’s avonds de TV een uurtje uit te zetten en lekker te gaan wandelen. Onderzoek van de Duke University wijst uit dat als je elke dag een wandeling maakt van drie kwartier je 300 calorieën verbrandt! Als je dat een jaar lang volhoudt zou je 15 kilo afvallen, terwijl je gewoon hetzelfde kan blijven eten!

Ga los met groenten

Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar het is ook het beste middel tegen de honger! Omdat groenten relatief weinig calorieën bevatten kan je er veel van eten zonder aan te komen. Dus de volgende keer als je een pasta, salade of omelet maakt, gooi er extra veel groenten in.

Kies de juiste sauzen!

Sauzen zijn over het algemeen dikmakers. In het Receptenboek op Maat werken we dan ook zoveel mogelijk met kruiden om te zorgen voor smaak. Echter, er zijn sauzen die weinig calorieën bevatten. Zo zijn salsa-saus en hot sauce prima alternatieven om ’s avonds op je bord te doen!