Iedereen weet dat overgewicht ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid, waarom is het dan toch zo moeilijk om af te vallen en op een gezond gewicht te blijven?

De theorie achter afvallen is enorm simpel: als je meer calorieën verbrandt dan je consumeert dan val je af. Uit onderzoek blijkt dat mensen enorm slecht zijn in het inschatten van deze twee variabelen. Proefpersonen denken dat ze meer verbranden dan ze daadwerkelijk doen en ze onderschatten het aantal calorieën dat ze op een dag binnen krijgen.

Wij zijn de afgelopen jaren veel bezig geweest met voeding en fitness. We hebben persoonlijk ondervonden hoe groot de rol van voeding is als je vooruitgang wilt boeken. Zo heeft Rick bijna een jaar gesport zonder vooruitgang te boeken, omdat hij niet bezig was met zijn dieet. Met veel plezier hebben we mensen op weg geholpen die nieuw waren in de sportschool, om te zorgen dat ze niet dezelfde fouten maken als wij deden. Uit deze gedeelde passie is Receptenboek op Maat geboren. Met dit boek hopen wij zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, door middel van de juiste en gezonde voeding, om hun ideale gewicht te bereiken.

In onze ogen wordt voeding en een gezond dieet vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Soms gebeurt dat via de media, waar het ene moment wordt geroepen dat eieren slecht voor je zijn en het andere moment dat ze juist goed voor je zijn. Andere keren gebeurt dat via de nieuwste diëten, waar je dan weer koolhydraten moet mijden of juist alleen maar superfoods moet eten. Al lijkt het soms alsof de wetenschap elke week iets anders roept, in de werkelijkheid is het al jaren duidelijk hoe een gezond voedingspatroon eruit ziet.

Wij wilden daarom een receptenboek maken dat simpel was, maar wel onderbouwd is met wetenschappelijk onderzoek. Simpel omdat de meeste mensen te druk zijn om elke dag calorieën te tellen en uren in de keuken te staan. Een dieet volhouden kost immers al genoeg wilskracht en daarom willen we zoveel mogelijk drempels weg halen. De wetenschappelijke onderbouwing is een combinatie van veel onderzoek en de input van voedingsdeskundigen.

Met deze simpele, maar effectieve benadering kan iedereen zijn streefgewicht bereiken.